top of page
IELTS Kurs hakkinda bilgi

IELTS (International English Language Testing System), İngilizce’nin geçerli olduğu ortamlarda eğitim almak veya çalışmak isteyen adayların İngilizce dil seviyesini ölçmek için hazırlanmış bir sınavdır. IELTS sinavı, British Council (BC), University of Cambridge English for Speakers of Other Languages (Cambridge ESOL) ve International Development Programme of Australian Universities (IDP) tarafindan ortaklaşa geliştirilmiş bir dil sınavıdır.

IELTS sınavı Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda, İngiltere ve Amerika gibi birçok ülkelerdeki üniversite ve şirketler tarafından kabul edilir. Türkiye’de IELTS’i kabul eden üniversite ve şirket sayısı ise gün geçtikçe artmaktadır. Örneğin: Boğaziçi, Bilkent, Bilgi, Yeditepe Üniversiteleri ve THY, Yapı Kredi ve Akbank gibi. Ayrıca göçmenlik büroları ve devlet kurumları da IELTS sınavını tanımaktadırlar.

Akademik format İngilizce lisans veya lisansüstü eğitim görmek isteyen kişiler için uygundur. Sınavlarda kullanılan materyaller ve sorular bu amaç gözönünde tutularak hazırlanır.

Genel Eğitim Formatı mesleki eğitim gormeyi planlayan öğrenciler veya göçmenliği düşünen kişilerin ingilizce yeterliliklerini ölçmek için hazırlanmıştır.

Eğer IELTS sınavına girmeniz isteniyorsa hangi formatta sınava katılacağınızı mutlaka kontrol edin. Adaylar modul secimini IELTS sertifikalarını kullanacakları kurumlardan öğrenerek başvuru yapmalıdırlar.

ielts-1.jpg

Sınav 4 Bölümden Oluşur

Listening

30

Dakika

Reading

60

Dakika

Writing

60

Dakika

Speaking

14

Dakika

İlk üç bölüm aynı gün ara verilmeksizin yapılır ancak Speaking (Konuşma) bölümü sınav tarihinden bir hafta önce veya bir hafta sonra yapılabilir. Lütfen kayıt olurken bu noktayı göz önünde bulundurunuz.

Seviyeler Nedir?

Non User
Birkaç kelime dışında dili kullanma yeteneği yoktur.

Her bölüm için ayrıca tüm test puanınızdan ayrı bir puan alırsınız. Bunlar size Test Rapor Formu şeklinde verilir (TRF). Sınavdan alınan Genel Not, Dinleme veya Okuma bölümlerinden alınan notlar buçuklu rakamlar ile de ifade edilebilir. Ancak, Yazma ve Konuşma bölümleri sadece tam rakamlar ile belirtilir.

bottom of page