Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) talimatıyla Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen merkezi bir dil sınavıdır.
ÜDS ve KPDS yerine getirilen YDS; okuma, anlama, gramer ve kelime bilgisini, çoktan seçmeli test yöntemi ile ölçer.
YDS Başvuru İşlemleri
Sınav öncesi ve sonrası işlemlerinizde, tercihlerinizde ve sorularınızda sınırsız desteği öğretmenlerimizden ve idari personelimizden alabilirsiniz.
Rehberlik hizmetimiz ile sizleri en doğru şekilde yönlendirmek bizim görevimiz!
Sınava Nasıl Hazırlanılmalı?
Sınava 3 aydan daha az bir zaman kala adayların YDS hazırlık temposunu artırması ve şu üç alanda hazırlık yapması gerekir: KPDS ve ÜDS’de olduğu gibi özellikle sınavda karşılaşma ihtimali çok olan kelimelere iyi hazırlanması, Gramer çalışmaları ve son olarak da soru tekniği ve yöntemleri konusunda destek alınması çok önemli.
Artı Dil ailesi olarak bizler bu zorlu yolda yanınızda yer alırken her türlü ihtiyacınızı karşılamaya çalışıyoruz. Avrupa standartlarındaki kitaplarımız, deneme sınavlarımız, etütlerimiz ve aktivitelerimizle siz değerli öğrencilerimizin eksiksiz olarak YDS’ye hazırlanmanızı sağlıyoruz.
YDS’den doçent adaylarının en az 65, doktora ve sanatta yeterlilik adaylarının en az 55 alması gerekir. Akademik kadro ilanları için ise her üniversite ve bölüm kendi taban puanını belirlemektedir.
Ortalama olarak YDS’den 65 puan alan aday başarılı sayılabilir. Dil tazminatı için ise:
-
90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,
-
80 – 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,
-
70 – 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,
-
60 – 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,
-
50 – 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak değerlendirildiğinden adayların aldıkları puan ayrıca önem kazanmaktadır. Dolayısıyla iyi bir YDS eğitim süreciyle en yüksek puana ulaşmaları gerekir.